Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ana Guțu cere dosar penal pe numele lui Mihail Formuzal

18 iun. 2014,, 10:46   Politică
4691 3
Foto: tribuna.md
Copreședintele Partidului Liberal Reformator, Ana Guțu, a adresat un demers Procuraturii Generale prin care solicită tragerea la răspundere penală a bașcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, a deputatului în parlamentul local al UTAG, Ilia Uzun, al episcopului de Bălți și Fălești Markel și a cetățeanului Mihail Garbuz.

În demersul adresat procuraturii, Guțu solicită examinarea posibilității de sancționare a persoanelor menționate pentru sfidarea regimului constituțional al Republicii Moldova.

Deputatul PLR face referire în solicitarea sa la prevederile articolelor 32 și 54 din Constituție, care stipulează că defăimarea statului şi a poporului, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională sînt interzise prin lege. Totodată, deputatul argumentează că exerciţiul drepturilor şi libertăţilor nu poate fi supus altor restrîngeri decît celor prevăzute de lege, care corespund normelor unanim recunoscute ale dreptului internaţional şi sînt necesare în interesele securităţii naţionale.

Menționăm că săptămîna trecută episcopul de Bălți și Fălești Markel, bașcanul Găgăuziei, președintele Partidului Regiunilor, Mihail Formuzal și președintele Partidului „Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, au fost invitați la Serviciul de Informații și Securitate pentru a da explicații pe marginea unei întîlniri secrete în cadrul căreia a fost semnat un pact privind întărirea statalității moldovenești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?