Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

În Găgăuzia ar putea fi organizat un recensămînt propriu al populației

10 iun. 2014,, 13:55   Societate
3797 2
Foto: tribuna.md
Posibilitatea desfășurării unui recensămînt propriu al populației a fost discutată în cadrul Comitetului Executiv al Găgăuziei, relatează portalul Gagauzinfo.

Potrivit conducerii autonomiei găgăuze, mai mulți locuitori din regiune au comunicat că recenzorii așa și nu au ajuns la ei, în timp ce alți cetățeni sînt nemulțumiți de activitatea acestora. În aceste condiții, conducerea autonomiei are mari dubii privind precizia datelor recensămîntului desfășurat în Republica Moldova.

„Se creează impresia că scopul acestui recensămînt a fost diminuarea procentajului popoarelor mici și minorităților naționale din Moldova. Este straniu și din motivul că natalitatea în Găgăuzia este în creștere an de an. Vom vedea care sînt rezultatele recensămîntului, după care, în caz de necesitate, vom organiza un recensămînt propriu”, a declarat bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

„Informațiile privind rezultatele recensămîntului trebuie să fie exacte, pentru că în baza lor se formează strategia de dezvoltare a statului pe următorii 10-15 ani. Cum poți elabora o strategie, dacă marja de eroare ar putea atinge 12,5%?”, întreabă Formuzal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?