Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Parubii: Ucraina are nevoie urgent de AJUTOR MILITAR AMERICAN

17 mai. 2014,, 00:30   Externe
8390 18
Foto: 112.ua
"Ucraina are nevoie de sprijinul SUA pentru a cîștiga Războiul Rece, președintele american Ronald Reagan promova politica americană "a păcii de pe poziții de forță". Aceasta este ceea ce ar trebui Ucraina să facă", - scrie secretarul Cosiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei Andrei Parubii într-un articol publicat de The Wall Street Journal.

"Pentru a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a Rusiei și a altor agresori, forțele armate ucrainene și forțele de securitate au nevoie de reformă, de instruire și echipamente moderne. Ucraina este o țară pașnică, dar nicio țară nu poate accepta anexarea teritoriilor sale istorice. Cu ajutorul SUA și Europei vom fi capabili să restabilim stabilitatea. Deaceea, sperăm să primim ajutor din partea SUA în crearea unui mijloc militar puternic de reținere", - scrie el.

"Am adresat SUA o listă completă a celor necesare - asistență sub formă de apărare aeriană și arme anti-tanc, precum și veste antiglonț și dispozitive optice de vedere pe timp de noapte - specifică Parubii. După cum a declarat într-un interviu acordat luna trecută fostul ambasador al SUA în Ucraina John Herbst, dacă Putin ar ști "că arsenalul militar al Ucrainei include mijloace occidentale de apărare anti-aeriană, prețul invaziei ar fi crescut brusc". Ucraina nu cere să fie apărată de soldații americani. Noi cerem doar instrumente pentru a apăra țara noastră".

Parubii, de asemenea, consideră că " SUA pot ajuta în mod semnificativ Ucraina, aplicînd sancțiuni maxime împotriva economiei ruse, figurilor cheie care controlează regimul Putin și partenerilor de afaceri a guvernul rus".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?