Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

„VÎNAREA lui IANUCOVICI”: Președintelui i se pregătea soarta lui Gaddafi (VIDEO)

2 mai. 2014,, 12:47   Externe
9657 6
Foto: youtube.com
Jurnaliștii NTV au aflat detaliile senzaționale ale recentelor serii de atentate asupra lui Viktor Ianukovici. Despre cum a eșuat operațiunea la scară largă de eliminare fizică a președintelui Ucrainei, au povestit angajații din paza prezidențială.

În seara zilei de 21 februarie, după semnarea Acordului privind soluționarea crizei politice din Ucraina, Viktor Ianukovici a zburat cu elicopterul de la Kiev la Harkov – la Congresul deputaților administrației publice locale. În afară de Harkov Ianukovici urma să viziteze Donețk și Crimeea. SBU a trimis în avans la Harkov și în Crimeea mașinile cortegiului de pază. Dar pe traseu acestea au nimerit într-o ambuscadă. Unul dintre membrii gărzii prezidențiale cît pe ce să fi fost ucis de focuri de armă. Și acesta era doar începutul.

Evenimentele ulterioare au confirmat că împotriva președintelui a fost pornită o adevărată vînătoare, iar în conspirație erau implicați reprezentanții serviciilor de securitate ucrainene. Pericolul de răfuială la Harkov, împușcăturile pe drum, încercarea de a deturna elicopterul, incidentul în aeroportul din Donețk și urmărirea automobilului de pază pe traseul spre Crimeea – toate acestea sînt verigile unui lanț. Anume după această schemă a fost capturat și ulterior ucis Muammar Gaddafi, deplasările căruia erau controlate de dronele occidentale.

Potrivit experților militari, la acel moment nici opoziția ucraineană, nici SBU, care încă i se subordona lui Ianukovici, nu erau capabile să efectueze o astfel de operațiune. Cine a ordonat eliminarea lui Ianukovici ? Cine controla deplasarea lui Ianukovici și putea coordona acțiunile poliției, polițiștilor de frontieră și "Sectorului de dreapta" ? Și de ce planurile lor au eșuat ?

Despre aceasta relatează filmul „Vînarea lui Ianucovici”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?