Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Turcinov cere RELUAREA operaţiunii antiteroriste în estul Ucrainei

23 apr. 2014,, 02:36   Externe
5691 4
Foto: zn.ua
Preşedintele interimar al Ucrainei, Aleksandr Turcinov, cere structurilor de forţă să reia operaţiunea specială în estul ţării, se menţionează într-un comunicat publicat pe site-ul Parlamentului.

"Am ordonat serviciilor de securitate reluarea operaţiunilor antiteroriste, în scopul apărării cetăţenilor ucraineni care trăiesc în estul ţării", a declarat Turcinov.

Preşedintele interimar a dat acest ordin după descoperirea a două cadavre care prezentau semne de acte de tortură. Unul dintre cadavre pare a fi al unui oficial local din cadrul partidului prooccidental „Batikivşcina”. Conform presei ucrainene, este vorba de Vladimir Rîbak, găsit mort în apropierea oraşului Slaviansk.

"Teroriştii care au luat ostatică întreaga regiune Doneţk au mers prea departe, torturînd și masacrînd patrioții Ucrainei. Ei sfidează nu doar țara noastră, dar și întreaga comunitate internațională, cînd demonstrativ și-au bătut joc de deciziile adoptate la Geneva. Aceste crime au loc cu susținerea deplină a Federației Ruse", a adăugat Turcinov.

La 13 aprilie Serviciul de Securitate al Ucrainei a oprit faza activă a operațiunii antiteroriste în legătură cu sărbătorile Pascale și înțelegerile de la Geneva.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?