X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Timoşenko solicită SPRIJIN MILITAR din partea Congresului SUA

19 apr. 2014,, 14:12   Externe
7675 16
Foto: informing.ru
Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, înscrisă în cursa prezidenţială din 25 mai, a făcut apel la Statele Unite ale Americii să desemneze imediat o persoană responsabilă de sprijinul acordat statului ucrainean în vederea asigurării integrităţii teritoriale.

"Ucraina are nevoie de un ajutor amplu, inclusiv de asistenţă tehnico-militară, care, în opinia mea, ar trebui să includă echipamente anti-aeronave şi anti-tanc şi asistenţă în ceea ce priveşte formarea personalului militar ucrainean" - a menţionat fostul premier ucrainean.

Iulia Timoșenko a menționat, de asemenea, că decizia finală a reuniunii de la Geneva este un "prim pas în direcția cea bună".

Amintim că la 17 aprilie, secretarul american al apararii Chuck Hagel a spus că Washingtonul va oferi Ucrainei 6,5 mln dolari pentru întreținerea forțelor armate și a poliției de frontieră. O parte din această sumă va fi cheltuită pentru achiziționarea de medicamente, saltele de dormit și alte astfel de accesorii, iar a doua parte pentru achiziționarea de uniforme și generatoare de energie electrică. Armele și tehnica militară în această asistență nu sînt incluse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?