Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Educaţie ecologică, la un liceu din Chișinău (VIDEO)

17 apr. 2014,, 15:55   Societate
3616 0
Foto: noi.md
Potrivit studiilor, fiecărui locuitor al Pămîntului îi revine cîte o tonă de deșeuri pe an. Dacă toate aceste deșeuri nu ar fi lichidate, ci adunate grămadă, s-ar înălța un morman de gunoi de 5642 de metri, cît măsoară Elbrusul. Nu e de mirare că, în prezent, problema reciclării deșeurilor este una din cele mai arzătoare în întreaga lume. Liceul „Ion Creangă” din Chișinău este prima instituție de învățămînt din Moldova încadrată în proiectul „GREEN” – Reciclarea gunoiului și educaţia ecologică națională. Începînd cu ziua de astăzi, elevii vor arunca gunoiul selectiv, în urne de diferite culori (pentru masă plastică, hîrtie, sticlă), pentru ca ulterior deșeurile să poată fi reciclate în mod corespunzător.

„Pentru a rezolva problema deșeurilor nu este nevoie de mulți bani. E suficient să dorești acest lucru și înainte de a arunca gunoiul în urnă să te gîndești că colectarea selectivă a deșeurilor va permite economisirea a mii de hectare de pădure și altor materiale naturale”, a menționat reprezentantul „REC-Moldova”, Victor Cotruță.

În cadrul proiectului, eleva clasei a noua a liceului „Ion Creangă”, Felicia Istrati, a prezentat publicului o colecție de haine confecționate din hîrtie și celofan.

„Îmi place să mă ocup de design și atunci cînd mi s-a propus această idee, am perceput-o doar ca o provocare. Însă acum, cînd văd rezultatul, cred că voi continua să promovez acest proiect ecologic, or, noi trebuie să fim prieteni cu natura”, a spus Felicia.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?