Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Afacerile de milioane ale politicienilor

17 apr. 2014,, 12:25   Politică
5620 3
Foto: aif.kg
Liderii majorității partidelor de la Chișinău gestionează afaceri care le aduc anual profituri de milioane, fie că este vorba de domeniul serviciilor, sectorul imobiliar, producere de utilaje sau extragere de piatră, relevă o investigație a publicației „Adevărul”.

Astfel, fostul viceprim-ministru Valeriu Cosarciuc, în prezent copreşedinte al Partidului Popular din Moldova, are o afacere de producere a tehnicii și utilajelor agricole. În 2013, profitul întreprinderii „Moldagrotehnica” din Bălţi, a constituit 4,86 milioane de lei. Un alt politician care s-a remarcat în domeniul afacerilor este fostul lider al Partidului Popular Republican, Nicolae Andronic, care este preşedintele Consiliului societăţii Cariera de Granit şi Pietriş din Soroca. Profitul întreprinderii a atins, anul trecut, suma de 13,6 milioane de lei.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, are oficial două afaceri, ambele în domeniul imobiliar. Cea mai veche este „Kapital Invest Company” din Iaşi, la care Filat deţine peste 95% din acţiuni și compania “Ipteh”, ce deţine un imobil din centrul Chişinăului.

Și copreşedintele Partidului Liberal Reformator, Ana Guţu, are o afacere care i-a adus un venit de peste 169 de mii de lei, în 2013. Este vorba de cafeneaua-bar „Fiesta”, cu terasa de vară, de la parterul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Un alt lider de partid, prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, se ocupă, de asemenea, cu afaceri imobiliare. Potrivit sursei citate, Plahotniuc ar deține 90% din compania „Prime Management SRL”, de la care a avut dividende de 14,9 milioane de lei, în 2013. Raportul anual al Casei de Comerţ „Gemenii” denotă însă că Plahotniuc controlează şi circa 47,9% din acţiunile acestei companii, care a avut în 2013 o cifră de afaceri de 48,9 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?