X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova va fi simplificată procedura de lichidare a companiilor

17 apr. 2014,, 11:50   Economie
3260 0
Foto: noi.md
În Republica Moldova se va simplifica procedura de lichidare benevolă a companiilor, transmite NOI.md. Astfel, termenele pentru procedurile administrative se vor reduce de cîteva ori. Amendamentele respective au fost aprobate de Parlament. În scopul simplificării procedurii de lichidare, termenul de înaintare a creanţelor față de întreprinderea în proces de lichidare va fi redus de la 6 pînă la 2 luni, din momentul publicării avizului în „Monitorul Oficial al Republicii Moldova” sau de la data înştiinţării despre lichidare.Totodată, termenul de repartizare a activelor se va reduce de la 12 luni pînă la 6 luni, din data publicării avizului şi de la două luni pînă la o lună, din momentul aprobării bilanţului lichidării. De asemenea, numărul avizelor obligatorii pentru publicare va fi redus de la două la unu.

De asemenea, proiectul intervine cu un şir de ajustări redacţionale tehnice care au ca scop: precizarea condiţiilor de dizolvare a persoanei juridice şi a atribuţiilor administratorului/lichidatorului; explicarea expresă a procedurilor referitor la bilanţul de lichidare; a termenului de repartizare a activelor şi executarea creanţelor creditorilor; simplifică procedura de autentificare notarială a actelor juridice.

Anterior, vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a menționat că în prezent, crearea şi înregistrarea unei persoane juridice la Camera Înregistrării de Stat poate fi efectuată în maximum 5 zile, pe cînd lichidarea durează nu mai puţin de 12 luni de la iniţierea procedurii de lichidare cu aplicarea unor proceduri birocratice anevoioase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?