Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Susținătorii federalizării au ÎNAINTAT CERERILE lor Kievului

17 apr. 2014,, 10:49   Externe
5682 10
Foto: infoborona.org
Miercuri la Donețk a avut loc prima ședință a "Mișcării de Sud-Est pentru federalizare". Evenimentul a fost prezidat de către candidatul la prezidențialele din Ucraina, Oleg Țarev, fiind formulate cerințele mișcării față de autoritățile centrale, transmite ITAR -TASS.

Revendicările înaintate au fost grupate în două blocuri: politice și militare.

În primul bloc au intrat cererile de a adopta o lege cu privire la amnistierea protestatarilor, clasarea dosarelor penale împotriva angajaților unităților speciale "Alfa" și "Berkut" și eliberarea "prizonierilor politici", în special a auto-proclamatului guvernator "popular" din Donețk, Pavel Gubarev.

Blocul militar include cerința de a anula mobilizarea și a înceta operațiunile militare în regiunile de est ale Ucrainei.

Candidatul pentru funcția de președinte al Ucrainei, Oleg Țarev, și-a anunțat, la 11 aprilie, disponibilitatea de a conduce "Mișcarea de Sud-Est pentru federalizare" și a menționat că "numai prin federalizare Ucraina poate fi protejată de dezintegrare". Miercuri, a devenit cunoscut faptul că autoritățile ucrainene au intentat al doilea dosar penal împotriva lui Țarev, pentru incitare la separatism.

Anterior, Țarev a fost bătut în timpul unui miting la Kiev, ca urmare fiind intentat un dosar penal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?