X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Deputații comuniști, supărați pe Guvern: Nu ne spuneți brașoave!

10 apr. 2014,, 12:37   Politică
5837 4
Foto: privesc.eu
Proiectul de lege care prevede acordarea unor facilități pentru deținătorii pașapoartelor de tip sovietic, în procesul schimbării actelor de identitate, a provocat un val de nemulțumiri în rîndul deputaților comuniști. Opoziția a acuzat guvernarea de faptul că încearcă să-i scoată în afara legii pe deținătorii pașapoartelor de tip sovietic și să-i priveze de dreptul de a participa la alegeri.

Deputatul comunist Iurie Muntean a criticat, în special, inițiativa de stabilire a unui termen limită pentru schimbarea actelor de identitate. În acest sens, Muntean i-a acuzat pe guvernanți de fascism.

„Guvernul în mod intenționat îi lasă în afara legii pe respectivii cetățeni. Nu trebuie să ne spuneți aici brașoave despre grupurile mobile care îi vor deservi pe toți cetățenii și vor fi în stare să schimbe actele de identitate pînă pe 1 septembrie 2014. Trebuie să recunoașteți că scopul acestei legi este lipsirea cetățenilor de dreptul la vot și de alte drepturi. Aceste acțiuni se descriu cu un singur cuvînt – fascism”, a declarat Iurie Muntean.

În replică, viceministrul Justiției Nicolae Eșanu a explicat că proiectul de lege propus spre examinare nu are nicio legătură cu limitarea dreptului la vot al cetățenilor. Acesta a ținut să precizeze că legea propusă vizează acordarea unor facilități, astfel încît deținătorii pașapoartelor de tip sovietic să-și poată schimba actele de identitate în termen cît mai restrîns.

„Proiectul de lege supus atenției dumneavoastră nu are nicio legătură documentele în temeiul cărora persoana poate să-și exercite sau nu dreptul de vot. Nu are legătură cu această problemă”, a spus Eșanu.

Precizăm că proiectul supus dezbaterilor astăzi în Parlament prevede că posesorii pașapoartelor de tip sovietic vor putea obține pînă la 1 septembrie 2014 buletine de identitate noi în mod gratuit și chiar la domiciliu.

Proiectul a fost votat în prima lectură de Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?