X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Drumurile Ucrainei devin tot mai periculoase

8 apr. 2014,, 15:43   Societate
16230 11
Foto: noi.md
Doi locuitori ai autonomiei găgăuze au fost într-adevăr atacaţi pe un traseu din Ucraina, a comunicat în cadrul şedinţei Comitetului Executiv şeful Direcţiei de poliţie din Găgăuzia, Serghei Suhodol, transmite NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

El a menţionat că au fost atacaţi doi originari din oraşul Vulcăneşti. Ei se aflau în camioane cu numere de înmatriculare ruseşti cînd au fost atacaţi şi jefuiţi chiar pe un traseu naţional.
La indicaţia başcanului Mihail Formuzal, această informaţie va fi adusă la cunoştinţa ambasadorului Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi preşedintelui administraţiei publice regionale Odesa, Vladimir Nemirovski.

„Trebuie să reacţionăm la asemenea semnale, să chemăm conducerea regiunii Odesa să ia măsuri şi să asigure securitatea transportului de pasageri, să ia sub control traseele naţionale. MAEIE afirmă că informaţia nu corespunde realităţii, dar în ultimul timp primesc tot mai des asemenea semnale”, a menţionat başcanul.

Anterior, ministerul moldovean de externe şi cel al Ucrainei au declarat că informaţia privind atacul asupra cetăţenilor Moldovei ce se deplasau cu automobilele şi trenul nu corespunde realităţii.

Totodată, deputatul Adunării Populare Roman Tiutin a comunicat că la finele lunii martie, persoane înarmate necunoscute au oprit cîteva automobile, i-au scos pe şoferi din maşini, i-au bătut şi i-au jefuit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?