X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Presa: Washingtonul a refuzat cererea de ajutor militar pentru Ucraina

14 mar. 2014,, 14:10   Externe
4799 2
Foto: obozrevatel.ua
Statele Unite "studiază" cererea liderilor ucraineni de a trimite sprijin militar și armament, au declarat responsabili americani joi, respingînd informațiile potrivit cărora cererea Kievului ar fi fost deja refuzată de Washington.

Potrivit unor responsabili din administrația Obama, Ucraina ar dori să obțină de la Washington arme și muniții, dar și sprijin în materie de informații.

"Examinăm cererile formulate", a declarat pentru AFP un responsabil al Pentagonului care a vorbit cu condiția anonimatului. Potrivit altor doi responsabili, nicio decizie definitivă nu a fost încă luată.

Cererea autorităților ucrainene intervine în plină vizită a primului ministru Arseni Iațeniuk în Statele Unite. El a primit sprijinul administrației Obama în criza cu Rusia, care a desfășurat mii de soldați în peninsula ucraineană Crimeea.

Washingtonul a exclus orice intervenție militară în fosta republică sovietică și încearcă în schimb soluționarea crizei prin canale diplomatice.

The Wall Street Journal a asigurat la rîndul său că Statele Unite au refuzat cererea ucraineană, cel puțin pentru moment, de teama agravării situației pe teren.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?