X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Parlamentul a ratificat două acorduri încheiate cu NATO

13 mar. 2014,, 17:17   Politică
6673 3
Foto: gov.md
Deputații au ratificat astăzi cu majoritate de voturi două acorduri dintre Moldova și NATO privind participarea militarilor moldoveni la operațiunea de menținere a păcii din Kosovo. În timp ce reprezentanții coaliției de guvernare au susținut implicarea militarilor moldoveni la Misiunea KFOR, comuniștii au criticat inițiativa.

Potrivit acordurilor, cheltuielile ce țin de transportarea militarilor, echipamentul necesar și asigurarea medicală vor fi acoperite din bugetul național. Guvernul urmează să aloce circa 900 de mii de dolari în acest scop.

„Misiunea de menținere a păcii în Kosovo reprezintă un test de fidelitate a țării noastre față de angajamentele asumate de Republica Moldova. Participarea militarilor noștri la această misiune va oferi Armatei Naționale o experiență unică. Au fost aleși 41 de militari din cei peste 500 de doritori. Militarii vor fi remunerați cu 1500 de dolari pe lună”, a precizat Cimbrinciuc.

Reprezentanții fracțiunii comuniștilor au criticat proiectul și au cerut autorităților să retragă contingentul militarilor moldoveni din Kosovo, precizînd că implicarea soldaților în misiunile internaționale de acest tip reprezintă o amenințare la adresa țării.

Menționăm că un contingent al Armatei Naționale a Republicii Moldova, format din 41 de militari, a plecat sîmbătă spre Kosovo.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?