Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recensămîntul populației în Moldova ar putea fi amînat

13 mar. 2014,, 13:45   Politică
6770 4
Foto: adevarul.ro
Recensămîntul populației care urma să se desfășoare în Republica Moldova în perioada 1-14 aprilie ar putea fi amînat. Această inițiativă a fost discutată în cadrul ședinței Comisiei parlamentare juridice numiri și imunități.

Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici a menționat că recensămîntul ar putea fi amînat din motive financiare.

„46% din suma destinată desfășurării recensămîntului urma să vină din surse externe, însă banii nu au fost transferați la timp, de aceea, Biroul Național de Statistică a propus ca recensămîntul să fie organizat mai tîrziu, în perioada 12-25 mai”, a precizat Palihovici.

Propunerea a fost susținută de 6 membri ai comisiei din 12. O decizie finală în acest sens va fi luată de Parlament.

Anterior, deputata PCRM Ina Șupac a presupus că inițiativa de amînare a recensămîntului populației a fost lansată în legătură cu pregătirea falsificării datelor recensămîntului.

De menționat că Partidul Liberal se pronunță împotriva amînării recensămîntului populației. În opinia deputatului PL Valeriu Munteanu, în luna mai, în legătură cu marcarea zilei de 9 mai, se vor activiza la maxim curentele românofobe și rusofile, ceea ce ar putea influența rezultatele recensămîntului.

Ultimul recensămînt al populației în Moldova s-a desfășurat în anul 2004.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?