Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Elena Neaga continuă să activeze în calitate de procuror

5 mar. 2014,, 11:58   Societate
10746 5
Foto: totul.md
Procurorul adjunct al sectorului Buiucani, Elena Neaga, a fost demisă din funcție ca urmare a unei investigații efectuate de Jurnal TV. Procurorul general, Corneliu Gurin, a semnat un ordin în acest sens.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, ancheta internă desfăşurată pe marginea comportamentului Elenei Neaga din punctul de vedere al încălcărilor Codului de etică continuă. Prevederile Codului sînt obligatorii atît la serviciu, cît şi în viața personală, comunică NOI.md.

Cu toate acestea, după ce şi-a pierdut postul de la Procuratura sectorului Buiucani, Elena Neaga a fost angajată într-o altă funcţie la... Procuratura de Transport. Procurorul general, Corneliu Gurin, a refuzat să dea detalii cu privire la această chestiune.

Elena Neaga a scandalizat opinia publică după ce a plasat pe rețelele sociale mai mult de 100 de fotografii din casa ei luxoasă de la Strășeni, construită în anul 2012. Pe fotografii se poate vedea mobila scumpă din dormitor, bucătărie, living şi baie. Mai mult decît atît, ea s-a fotografiat chiar în patul conjugal în lenjerie de noapte. Ea apare pe multe fotografii cu bijuterii masive din aur.

Locuitorii Străşenilor afirmă că Elena Neaga s-ar fi îmbogăţit imediat după ce a devenit procuror, ea susţine însă că şi-a acumulat averea timp de 15 ani, lucrînd educatoare la grădiniță.

Ceva mai devreme, Elena Neaga intrase în vizorul publicului după ce Procuratura sectorului Buiucani investigase accidentul în care fusese implicat fostul președinte al Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba.

Tot ea a fost membră a comisiei pentru alegerile în organele de autogestiune a procurorilor. La începutul anului 2012 a primit înainte de termen gradul de calificare, decizia privind atribuirea gradului fiind semnată de Garaba personal. Iar recent i-a fost acordat unul dintre cele mai mari premii pe care le poate primi un procuror ‒ Crucea „Pentru Merite”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?