Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Liberalii, nemulţumiţi de decizia başcanului de a invita militarii batalionului „Berkut” la tratament în Găgăuzia

28 feb. 2014,, 09:42   Politică
4309 8
Foto: noi.md
Partidul Liberal (PL) a criticat decizia başcanului Mihail Formuzal, care a propus colaboratorilor din unitatea specială ucraineană „Berkut” să facă un tratament gratuit în autonomie.

Potrivit agenţiei "Infotag", joi, în cadrul şedinţei Parlamentului, deputatul PL Valeriu Munteanu i-a solicitat explicaţii premierului Iurie Leancă „care nu a întreprins nimic pentru a-l pedepsi pe başcan”.

„Formuzal este membru al Guvernului şi, potrivit legii, fiecare membru al cabinetului de miniştri poate înainta propuneri, însă această decizie trebuie fortificată prin poziţia oficială a Guvernului. Nu am observat o astfel de poziţie, fapt ce generează anumite întrebări către prim-ministru. Sau Iurie Leancă susţine propunerea lui Formuzal, sau o critică”, a spus deputatul.

Potrivit lui, „este evident că coaliţia de guvernare nu doreşte să se certe cu Rusia şi, de aceea, propunerea PL-ului de a susţine opoziţia ucraineană nu a fost susţinută, însă acţiunile başcanului sînt o imixtiune directă în afacerile interne ale altui stat”.

La finele săptămînii trecute Mihail Formuzal a invitat 10 militari din batalionul „Berkut” să treacă un curs de tratament pe teritoriul autonomiei. Potrivit bașcanului, toate cheltuielile le va suporta autonomia găgăuză.

La începutul lunii februarie, PL a propus examinarea posibilităţii excluderii başcanului Mihail Formuzal din componenţa Guvernului. Motiv pentru aceasta a servit referendumul din 2 februarie, care a avut loc în Găgăuzia, privind vectorul de dezvoltare externă a ţării, pe care judecătoria Comrat l-a declarat ilegal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?