Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

15 milioane de dolari ar fi o sumă tentantă ca unii deputaţi să treacă dintr-o tabără în alta – declarație

18 feb. 2014,, 12:27   Politică
5767 6
Foto: tribuna.md
„Dacă Rusia a reuşit cu 15 miliarde de dolari să stopeze cursul european al Ucrainei, cred că 15 milioane ar fi o sumă destul de tentantă pentru unui deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova ca să treacă dintr-o tabără în alta. Totul e relativ”. Părerea aparține analistul politic Nicolae Negru, solicitat de Europa Liberă să comenteze acțiunile de corupere a deputaților. Potrivit lui, este greu de crezut că acum, cînd opinia publică şi-a îndreptat privirea spre acest subiect, „unii deputaţi vor îndrăzni să facă acest lucru, dar pe de altă parte, există şi o zicere: depinde ce sumă li se va propune”.

Totodată, expertul susține că în asemenea împrejurări, coaliţia proeuropeană nu are de cîştigat nimic.

„Poate cineva, dacă există un asemenea scenariu, ar crede că are de cîştigat. Dar, dimpotrivă, el expune anumite vulnerabilităţi. Expune situaţia precară, foarte fragilă a democraţiei noastre şi în general a statului care se numeşte Republica Moldova. Şi expune într-o lumină nu tocmai favorabilă întreaga clasă politică a Republicii Moldova. Şi chiar dacă cineva s-a gîndit, pentru că nu putem exclude absolut nimic, la un asemenea scenariu, eu cred că nu a fost suficient de inspirat”, a spus expertul.

Iar referitor la presupunerea precum ca această acțiune ar putea fi o înscenare expertul a spus: „Eu zic că totul se potriveşte acum: într-adevăr există această încordare, această aşteptare neplăcută, pentru că parcă nu ne vine nimănui a crede că Rusia ne va lăsa aşa, pur şi simplu, din braţele ei, deoarece vedem cum a acţionat în Ucraina. E justificată într-un fel alarma care s-a dat în societate.”
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?