Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Rosselhoznadzor a oprit la frontiera rusă un lot de carne din Moldova „de origine necunoscută”

31 ian. 2014,, 17:25   Societate
3550 0
Foto: ria.ru
Inspectorii Rosselhoznadzorului au oprit la punctul de trecere auto Troebortnoe, din regiunea Breansk, un lot de 25 kg de limbi de porc congelate şi 35 km de carne de vită dezosată, de origine necunoscută.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la pagina web a autorităţii sanitare, aceste încărcături erau transportate de cetăţeni ai Moldovei în portbagajele automobilelor lor, nefiind însoţite de documentele corespunzătoare şi de certificatele de permisiune emise de Rosselhoznadzor, fără semne că ar fi fost supuse expertizei sanitar-veterinare, fără marcaj şi cu nerespectarea condiţiilor de transportare.

Din cauza acestor iregularităţi, producţia a fost transportată pe teritoriul adiacent, iar proprietarii acesteia au fost traşi la răspundere administrativă.

Rosselhoznadzor a menţionat că, în ultimul timp, a crescut numărul cazurilor de introducere ilegală în Rusia a produselor de origine animală. De la începutul anului doar inspectorii autorităţii din regiunile Breansk şi Smolensk au interzis intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse a peste 10 tone de produse de origine animală nesigure. În legătură cu acest fapt, controlul la frontieră va fi înăsprit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?