Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Ucraina: Ianukovici promulgă amnistierea manifestanților și anularea legilor antiprotest

31 ian. 2014,, 16:16   Externe
3659 1
Foto: newsru.com
Președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a promulgat vineri legea privind amnistierea manifestanților reținuți, precum și legea prin care au fost abrogate amendamentele adoptate în ianuarie ce prevedeau pedepse severe pentru participanții la proteste, potrivit unui comunicat al președinției de la Kiev citat de ITAR-TASS.

Parlamentul ucrainean a adoptat miercuri o lege privind amnistierea manifestanţilor arestaţi în urma confruntărilor cu forţele de ordine, însă opoziţia s-a abţinut de la vot. După mai multe ore de negocieri tensionate, textul a fost aprobat de 232 de deputaţi din cei 416 prezenţi.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferînd apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămîni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost abrogate marţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?