X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Moldova va achita peste 16 mii de euro, într-un dosar pierdut la CEDO

28 ian. 2014,, 15:26   Societate
3792 5
Foto: 3rm.info
Un tînăr în vîrstă de 23 de ani urmează a fi despăgubit de stat cu peste 16 mii de euro, după ce a fost maltratat de polițiști în timpul protestelor din 7 aprilie 2009. O hotărîre în acest sens a fost luată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care i-a dat cîștig de cauză tînărului.

Bărbatul susține că a fost agresat în aprilie 2009 de persoane îmbrăcate în civil, la Comisariatul de Poliție Buiucani și ulterior în cadrul Comisariatului General de Poliție. Deși tînărul a depus o plîngere împotriva polițiștilor, Procuratura Militară din Chișinău a refuzat să deschidă un dosar penal pe marginea acestui caz. Reclamantul s-a plîns și de condițiile inumane de detenție.

În cele din urmă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat în unanimitate violarea articolului 3, care interzice tortura și relele tratamente. Magistrații Curții au dispus achitarea de către autoritățile moldovene a sumei de 15 mii de euro cu titlu de prejudiciu moral și 1370 de euro cu titlu de costuri și cheltuieli.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?