X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Procurorul Viorel Morari a fost ales în funcţia de preşedinte al Colegiului de calificare al procurorilor

28 ian. 2014,, 15:50   Societate
11059 1
Foto: point.md
Şeful Secţiei conducere a urmăririi penale în organele centrale ale Serviciului Vamal şi Ministerului Afacerilor Interne din cadrul Procuraturii Generale, Viorel Morari, a fost ales în funcţia de preşedinte al Colegiului de calificare al procurorilor (CCP).

Noul preşedinte al CCP, care a fost ales prin vot secret de către noua componenţă a Colegiului pentru un mandat de patru ani, Viorel Morari, are 36 de ani și şi-a început cariera în cadrul organelor procuraturii în anul 2002. Actualmente deţine gradul de clasificare consilier juridic de rangul II.

Colegiul de calificare este instituit pe lîngă Consiliul superior al procurorilor şi are drept scop promovarea politicii de stat în domeniul selectării cadrelor în organele procuraturii, evaluarea nivelului de pregătire şi a capacităţilor profesionale ale procurorilor, corespunderii funcţiilor ocupate, respectării exigenţelor profesionale în activitatea faţă de procuror.

Din noua componenţă a Colegiului de calificare al procurorilor fac parte nouă procurori din Chişinău, Cahul, Bălţi, Străşeni şi Leova, precum şi doi profesori titulari în drept. Procurorii au trei organe de autoadministrare – Consiliul superior al procurorilor, Colegiul de calificare al procurorilor şi Colegiul disciplinar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?