X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În 2014 cetăţenii Moldovei vor avea posibilitatea să muncească legal în Grecia, Turcia şi Italia

21 ian. 2014,, 10:20   Societate
7609 2
Foto: noi.md
„În 2014 cetăţenii Republicii Moldova vor avea posibilitatea de a munci legal în Grecia, Turcia şi Italia”, a afirmat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Potrivit agenţiei „Infotag”, aceasta a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că dialogul cu colegii din Italia a devenit mai activ şi, cel mai probabil, anul acesta va fi semnat Acordul de protecţie socială a conaţionalilor în ambele ţări.

„De asemenea, cu Turcia ne-a rămas să facem ultimul pas pînă la semnare. Iar în timpul apropiat vom avea o întrevedere cu reprezentanţii Greciei. Ministerul luptă pentru drepturile cetăţenilor noştri care se află peste hotare, pentru ca acestea să fie respectate şi ca conaţionalii noştri să primească ajutor social, iar alocaţiile acestora la fondul de pensii să fie luate în calcul”, a spus ministrul.

Potrivit Valentinei Buliga, Acordul de protecţie socială a cetăţenilor moldoveni a fost semnat cu 10 ţări, inclusiv cu Portugalia, Polonia, România, Bulgaria, Estonia, Luxembourg, Cehia, Austria şi Croaţia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?