Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Rusia: Drapelul și imnul devin obligatorii în școli

23 dec. 2013,, 19:00   Externe
3615 0
Foto: gravada.com
Școlile rusești vor trebui de acum înainte să arboreze un drapel național pe clădirile lor și să cînte imnul rus la reluarea anului școlar, potrivit unui decret publicat luni pe site-ul Kremlinului, citat de France Presse.

Textul, la originea căruia se află Vladimir Putin, și-a fixat drept obiectiv contribuirea la 'educația în spiritul cetățeniei și al patriotismului'. El prevede ca drapelul alb, albastru și roșu cu benzi orizontale să fie arborat în permanență pe clădirile unităților școlare sau în perimetrul acestora.

De asemenea, imnul național, ce reia linia melodică a imnului sovietic, va trebui cîntat la începutul noului an școlar, ce are loc de regulă la 1 septembrie în Rusia, dar și la începutul și sfîrșitul unor 'manifestări publice consacrate sărbătorilor naționale sau municipale'. Acest amendamente aduse legilor existente 'asupra drapelului rus' și 'asupra imnului rus' vor intra în vigoare la 1 septembrie 2014.

Președintele rus, aflat la originea acestei inițiative, a apreciat, cînd a prezentat textul, că acesta va contribui 'la formarea unor patrioți, mai ales în rîndul tinerilor generații'.

Aproape o treime dintre ruși confundă ordinea culorilor drapelului național, potrivit unui studiu realizat de institutul VTSIOM publicat în august. Totodată, doar puțin peste jumătate dintre ruși (54%) cunosc pe de rost primele versuri ale imnului, iar același procent se declară 'mîndri și admirativi' față de simbolurile de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?