X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Deputat ucrainean: Programul "Parteneriatul Estic" este îngropat

9 dec. 2013,, 10:04   Externe
4504 2
Фото: obozrevatel.ua
Summit-ul "Parteneriatului Estic", la Vilnius a confirmat: punerea în aplicare a acestui program a eșuat. O astfel de declarație în cadrul unei conferințe de presă a făcut deputatul fracțiunii Partidului regiunilor din Rada Supremă, Oleg Țarev.

Potrivit deputatului, "în cei cinci ani de existență ai "Parteneriatului Estic" nicio țară participantă la program nu a semnat un acord de asociere". Nu au devenit țări asociate cu UE, inclusiv, Armenia și Azerbaidjanul. Totodată deputatul a chemat să nu se acorde prea multă importanță parafării acordurilor de asociere a UE cu Republica Moldova și Georgia. El a amintit că Ucraina a parafat de două ori acordul, dar acest fapt nu a influențat formatul cooperării cu UE.

Vorbind despre condițiile acordului, Țarev a declarat: "nu sînt corecte relativ la Ucraina". În acest context deputatul a amintit că, în conformitate cu acordul, "Ucraina ar urma să-și deschidă piețele, ca rezultat al acestor acțiuni trebuia să refuze de piața rusă; cu siguranță ar fi scăzut nivelul de trai în țară".

Țarev, de asemenea, este convins de faptul că zona de liber schimb cu Uniunea Europeană "ar pune la pămînt întreaga noastră industrie care produce produse cu valoare adăugată înaltă". "Corporațiile ce aparțin oligarhilor noștri care exportă materii prime, ca urmare, nu vor fi afectate, dar vor suferi oamenii, bugetul, salariile", - a subliniat el.

"Isteria", care a început în Europa, după suspendarea semnării acordului, Țarev o explică prin faptul că ideea "a fost îngropată". Potrivit lui, la Vilnius a fost pierdută "unica șansă de a salva acest program". Astfel, "aceasta nu este doar o problemă a Ucrainei – este o problemă a programului "Parteneriatul Estic", - a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?