Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Volvo începe testarea maşinilor autonome pe drumurile publice

2 dec. 2013,, 15:20   Ştiri Auto
2093 0

Foto: Volvo

Volvo lansează cel mai mare program pilot din lume, în care 100 maşini autonome Volvo vor circula pe drumuri publice în fiecare zi, în condiţii normale de trafic, în jurul oraşului suedez Gothenburg.

Proiectul revoluţionar cu maşini care se conduc singure este o iniţiativă comună a Volvo, guvernul suedez şi primăria Gothenburg.

„Vehiculele autonome sunt parte integrantă a Volvo Cars precum şi a viziunii guvernului suedez ce doreşte zero fatalităţi în trafic”, a declarat Håkan Samuelsson, preşedinte şi CEO al Volvo Car Group. „Acest proiect pilot public este un pas important către acest ţel. Ne va oferi informaţii esenţiale asupra provocărilor tehnologice şi în acelaşi timp ne va da un feedback important din partea clienţilor reali, de pe şosele”.

În cadrul acestui proiect pilot, maşinile autonome vor folosi aproximativ 50 de km de drum de pe anumite şosele din şi din jurul oraşului Gotherberg. Aceste drumuri sunt folosite de obicei de navetişti şi includ condiţii de autostradă şi se formează frecvent cozi.

Proiectul pilot va începe în 2014 cu cercetarea clienţilor şi dezvoltarea tehnologiei. Primele maşini autonome sunt aşteptate să ajungă pe drumurile din Gothenburg până în 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?