X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4055

Studiu: De cîți bani are nevoie omul ca să fie fericit

29 noi. 2013,, 02:31   Economie
6798 3
Foto: financiarul.ro
În lumea de astăzi o persoană începe să se simtă fericită atunci cînd venitul său anual ajunge la 35 500 dolari . Astfel, oameni cu un asemenea venit obțin satisfacție, iar societatea devine stabilă. Acest lucru a fost declarat de către oamenii de știință de la Universitatea din Warwick (Universitatea din Warwick) și Minnesota (Universitatea din Minnesota).

Potrivit oamenilor de știință, 35 de mii de dolari este suma optimă, care oferă posibilitatea de a simți că viața a reușit! O cifră mai mică face să simțim o oarecare lipsă de oportunități, iar una mai mare generează cereri excesive, care, uneori, nu pot fi satisfăcute.

"Am descoperit un lucru interesant: satisfacția de viață este în creștere, dar pînă la un punct, iar acesta este venitul de 35 500 dolari . După aceea se produce o cădere a "nivelului de fericire", în ciuda averii pe care o posedă persoana", - a rezumat unul dintre autorii cercetători, profesorul Eugenio Proto.

În lumea modernă sentimentul de satisfacție de viață crește în țările în care veniturile cetățenilor sînt aproximativ egale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?