Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rogozin poate deveni PERSONA NON GRATA în Moldova

27 noi. 2013,, 16:40   Politică
4534 5
Foto: totul.md
Deputatul Liberal, Valeriu Munteanu, a înaintat un demers ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, prin care solicită declararea vicepremierul rus Dmitri Rogozin persona non grata în Republica Moldova. Drept argument, deputatul aduce aduc mai multe declarații ofensatoare făcute în adresa Republicii Moldova, transmite NOI.md

“În cadrul vizitei din 2 septembrie de la Chişinău, Rogozin a declarat „va fi o iarnă grea, sper să nu îngheţaţi”, opinia publică a perceput acest mesaj, drept o ameninţare a lui Rogozin la adresa Republicii Moldova. În data de 13 noiembrie, aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, Rogozin a declarat, citez: „…asocierea cu R. Moldova fără consultarea Transnistriei, în mod sigur, va duce la o slăbire a statalităţii moldoveneşti” şi la „«dezgheţarea» conflictului transnistrean”. Ieri, vicepremierul rus a recidivat din nou, declarînd pe un site de socializare că politicienii din Republica Moldova şi Ucraina sînt, citez: „брюссельские шестерки”,” susține Munteanu.

Potrivit deputatului, asemenea derapaje de la limitele principiilor diplomatice şi a respectului faţă de statul Republica Moldova şi implicit cetăţenii acestuia nu trebuie admise şi acceptate.

“Solicit pregătirea şi remiterea unei note verbale, prin care Dmitri Rogozin va fi declarat persona non grata în Republica Moldova şi, în mod implicit, acestuia îi va fi interzis accesul pe teritoriul nostrum”, menționează Munteanu.

Anterior, vicepremierul rus a făcut mai multe declarații, care au fost apreciate de Republica Moldova drept amenințări. Recent, acesta a spus că în curbele europene Moldova ar putea "pierde întreaga garnitură".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?