X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Proiectul declaraţiei finale a Summit-ului de la Vilnius nu prevede posibilitatea aderării la UE a noilor state

27 noi. 2013,, 11:55   Societate
4215 4
Foto: europalibera.org
Proiectul declaraţiei finale a Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius nu prevede posibilitatea aderării în viitor la Uniunea Europeană a ţărilor participante la eveniment. Europa Liberă scrie că din document lipsește articolul 49 al Tratatului European care prevede că orice țară europeana parteneră a UE poate deveni membră a acesteia, dacă respectă întocmai valorile și principiile europene, transmite NOI.md.

Deși în versiunile prealabile acest articol era menționat, acum în proiect este scris că ”participanţii la summit-ul de la Vilnius recunosc, din nou, aspiraţiile europene şi opţiunea pentru Europa ale unor parteneri precum şi hotărîrea lor de a crea democraţii adînci şi viabile”.
De asemenea, în acest document se menționează că ţările UE salută ”progresele făcute de R. Moldova pentru a îndeplinii condiţiile din cadrul planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize”. Din păcate nu se menționează ”TOATE” condiţiile, ceea ce demonstrează că liberalizarea este încă un proces în devenire.

Proiectul Documentului Summit-ului de la Vilnius este acum analizat de toate ţările participante la summit-ul Parteneriatului Estic ca ulterior pe 29 noiembrie să fie semnat la Vilnius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?