Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Sanda Filat s-a transformat într-o țărăncuță (FOTO)

18 noi. 2013,, 15:31   Societate
30117 20
Foto: unica.md
Toată viaţa a trăit la oraş, s-a născut şi a copilărit la Poşta Veche, dar tot timpul a fost fascinată de lumea de la sate. De femeile care se trezesc odată cu zorile, mulg vacile şi îngrijesc de răsadurile din grădină. Sanda Filat a acceptat, pentru UNICA.MD, să se transforme pentru o zi într-o țărancă frumoasă și harnică-foc. Și-a lăsat manierele în afara acestei gospodării. A mîncat brînză de oi cu ceapă, a spălat rufele la covată şi s-a bucurat din plin de tihna vieţii de la ţară.

„Trăsătura mea predilectă este… jovialitatea.

Dacă aş lua viaţa de la capăt, nu aş schimba nimic.

Experienţele cele mai însemnate pe care le-am trăit pînă acum au fost naşterea copiilor, dar şi multe alte experienţe care m-au marcat, printre care oamenii pe care i-am întîlnit, cărţile pe care le-am citit, dar şi călătoriile.

Este diferenţă în a creşte un băiat şi o fată. Ca regulă, cu fetele e mult mai simplu, ele sînt mai cuminţi, mai înţelegătoare. Băieţii sînt mai activi, mai “războinici”. Eu sînt foarte bucuroasă că am cunoscut ambele experienţe, pentru că m-au ajutat să cunosc din prima zi de naştere cum cresc femeile, dar şi bărbaţii.

Cu anii devenim mai conştienţi – de noi înşine, de lumea din jur, de ce e bine şi ce e rău; asta e cea mai mare şi importantă achiziţie. Cu anii devenim mai responsabili şi mai înţelepţi. Asta în cazul în care ne maturizăm şi evoluăm. De pierdut, pierdem celule nervoase, pierdem energie, pierdem oameni dragi.

Cînd ieşim din casă, noi, femeile, ar trebui să fim neapărat atente… la multe lucruri. De cum începe ziua, ar fi bine să fim atente cu ce gînduri o începem, ce vorbim cînd deschidem prima dată gura, ce punem în gură la micul dejun, ce punem pe noi şi spre ce ne îndreptăm atenţia.

Îmi plac hainele comode – asta e prima condiţie. Îmi place ca hainele să fie de calitate şi să mi se potrivească. Cît despre ţinute, mă simt foarte bine în blugi, cămăşi, sacouri sau rochii, pe care le pot purta atît ziua, cît şi la o ocazie. Rochiile cu croi simplu, fără gulere sînt preferatele mele.

Fiecare om are sistemul său de valori în viaţă. Eu nu trăiesc pentru ceva anume. Viaţa ne oferă încercări şi bucurii şi noi trebuie să le primim pe toate cu recunoştinţă. Să ne valorificăm potenţialul, să fim oneşti, să fim buni”, a mărturisit Sanda Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?