Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Chirtoacă face „cumătrism” sau „nănășism” la primărie – declarație (VIDEO)

29 oct. 2013,, 15:22   Societate
3923 0
Foto: noi.md
Șansele primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, de a cîștiga cel de-al treilea mandat ca urmare a alegerilor locale din 2015 sînt minime. De această părere este consilierul independent din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Teodor Cîrnaț, care a declarat pentru NOI.md că imaginea edilului în fața alegătorilor s-a șifonat din momentul în care a făcut cîrdășie cu Partidul Comuniștilor și a promovat în funcții publice membri de partid.

Teodor Cîrnaț susține că Dorin Chirtoacă a pășit în cel de-al doilea mandat cu piciorul stîng. ”Personal am crezut în Dorin Chirtoacă, însă m-a dezamăgit felul lui de a administra. A pus în capul mesei mai mult interesele partidului, decît cele ale orașului. A numit în funcții publice membri de partid care nu sînt profesioniști. Eu pledez pentru democrație și nu pentru „cumătrism” sau „nănășism”. Vorbesc în cazul dat despre Mihai Moldovanu, Iacob Mihaela, Ion Cebanu, Igor Gamrețchi și alții”, a menționat consilierul.

După coaliția cu PCRM, Teodor Cîrnaț consideră că șansele lui Dorin Chirtoacă de a reveni la primărie în calitate de primar după următoarele alegeri locale sînt minime. ”Drept exemplu avem cazul lui Iurie Roșca care a intrat de asemenea, în cîrdășie cu PCRM. Imaginea lui Dorin Chirtoacă a suferit mult după numirea în funcții a persoanelor neprofesioniste în funcțiile de viceprimari, tergiversarea propunerilor, formarea coaliției de moment cu PCRM, darea ilegală în alocațiune a întreprinderilor unor membri de partid etc. Electoratul nu iartă, ci sancționează”, a precizat acesta.

Amintim că Dorin Chirtoacă declara anterior în cadrul unei emisiuni televizate că intenționează să-și consolideze echipa din cadrul primăriei și să candideze la următoarele alegeri locale pentru al treilea mandat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?