Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Ciocan oferă detalii privind desfășurarea și costul următoarelor alegeri parlamentare

1 oct. 2013,, 16:24   Societate
3305 1
Foto: timpul.md
Următoarele alegeri parlamentare se vor desfășura în perioada 28 noiembrie 2014 – 28 februarie 2015 și vor costa 52 de milioane de lei, cu 10 milioane mai mult față de scrutinul precedent. Informația a fost făcută publică pentru moldovacurată.md de către Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, relatează NOI.md.

Iurie Ciocan a subliniat că următoarele alegeri parlamentare nu pot avea loc pînă nu expiră mandatul de facto. ”Mandatul expiră în data de 28 noiembrie 2014. Constituțional, alegerile parlamentare pot fi organizate în cel mult 2 luni după expirare. Respectiv, noi avem un coridor între 28 noiembrie și 28 februarie”, a declarat Ciocan.

În context, președintele CEC a venit cu replica către politicienii care declarau anterior ca alegerile parlamentare să se desfășoare în primăvara anului 2015 concomitent cu cele locale. ”Nicidecum nu pot avea loc alegerile la primăvară. Este o normă constituțională și contravine legislației”, a precizat Ciocan.

Referindu-se la costurile necesare pentru desfășurarea următoarelor alegeri parlamentare, Iurie Ciocan a recunoscut că vor fi mai mari. ”Devizul de cheltuieli pentru alegeri este de 52 de milioane de lei. Vom procura cîte două computere pentru fiecare birou electoral. Ceea ce înseamnă că evidența faptelor participării la votare va fi computerizată. De asemenea, funcționarii electorali vor fi instruiți”, a specificat președintele CEC.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?