Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Aproximativ 40% din medici au părăsit sistemul de sănătate din R.Moldova

27 sep. 2013,, 14:34   Societate
4245 1
Foto: internations.ro
La Chișinău a demarat Campania naţională de informare privind mobilitatea cadrelor medicale. Campania are ca scop atragerea atenției societății asupra problemei migrației și mobilității personalului medical din Moldova și consolidarea unei imagini pozitive a profesiei de lucrător medical.

Potrivit viceministrului sănătății, Mihai Ciocanu, în ultimii 20 de ani, aproximativ 40 % din numărul total de medici au părăsit sistemul de sănătate din Republica Moldova. O bună parte din cadrele medicale au emigrat. "Cei mai mulți dintre cei care au plecat în alte țări nu lucrează acolo conform specialității, dar prestează servicii în domenii care necesită competențe reduse. Migrarea personalului medical peste hotarele Republicii Moldova, precum și provocările interne legate de recunoașterea diplomelor, a provocat apariția unui deficit de resurse umane, iar țara care se confruntă astăzi cu fenomene precum exodul şi irosirea de creiere ", a spus viceministrul.

Campania este finanțată de către Organizația Mondială a Sănătății, care a alocat în acest scop aproximativ doua milioane de euro. În cadrul campaniei, care va dura un an, urmează să fie semnate acorduri cu un număr mare de state membre ale UE, cu privire la recunoașterea diplomelor medicale moldovenești în străinătate.

De asemenea, a fost lansată pagina web www.medici-in.md – despre posturi vacante pentru personalul medical. În cadrul campaniei, la radio și televiziune vor fi derulate clipuri video și audio pe tema: ”Cu fiecare lucrător medical acasă, Moldova e mai sănătoasă!”
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?