Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon înaintează cinci propuneri Partidului Comuniștilor (VIDEO)

23 sep. 2013,, 11:40   Politică
4887 2
Foto: noi.md
Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a venit astăzi cu cinci propuneri adresate membrilor Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PSRM a declarat că, înainte de a începe revoluția de catifea, anunțată de PCRM, comuniștii trebuie să se dezică de orice colaborare în consiliile locale cu cei care sînt la guvernare și fac parte din majoritatea parlamentară. Asta deoarece, la moment PCRM deține conducerea în circa 20 de raioane și aprobă multe proiecte atît cu PL, cît și cu PLDM și PDM. O a doua propunere este ca PCRM să de dezică de toate deciziile aprobate în consiliile raionale în ultimii ani, cu privire la închiderea mai multor școli. De asemenea, Dodon propune ca PCRM să susțină inițiativele legislative care vor fi înregistrate în parlament de PSRM, ce țin de majorarea salariilor și acordarea compensațiilor nominative.

“Ați declarat că pledați pentru integrarea euroasiatică, iar în carnetul de partid pledați pentru integrarea europeană. Daca sînteți sinceri, a patra propunere este să spuneți de ce în documentele partinice pledați pentru integrarea europeană”, a spus Dodon.

Socialistul a propus Partidului Comuniștilor să înceapă demisia actualei guvernări „prim demiterea groparului Dorin Chirtoacă, prin susținerea proiectului privind organizarea referendumului”.

”Dacă PCRM va accepta aceste propuneri, nu doar noi, socialiștii, dar și alți membri de partid se vor alătura la acțiunile și protestele ce vor duce la demiterea actualei guvernări”, a conchis Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?