X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CNP critică dur inițiativa Guvernului de a aloca bani pentru Premiul Național din Fondul de rezervă

21 aug. 2013,, 14:31   Politică
3261 2
Foto : noi.md
Consiliul Național pentru Participare (CNP) consideră incorectă decizia Guvernului de a aloca bani din Fondul de rezervă pentru premierea celor mai talentați oameni de știință și cultură din republică cu prilejul celei de-a 22-a aniversare de la proclamarea Independenței R. Moldova. Opinia a fost exprimată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă și are ca scop atenționarea opiniei publice față de erorile care se fac, fie din imprudență sau influență politică, transmite NOI.md.

Membrul CNP, Adrian Lupușor a calificat decizia autorităților drept o practică defectuoasă. ”Pentru ce există Fondul de rezervă al Guvernului? Pentru a acoperi anumite cheltuieli ce nu pot fi planificate. Este vorba despre anumite calamități naturale neprevăzute. Premiul Național însă este un eveniment care are loc în fiecare an și a fost planificat. Este o practică ce demonstrează cît de mare este necesitatea de a reforma modul în care Guvernul alocă banii din Fondul de rezervă. Noi reiterăm poziția că este necesar de diminuat marșa de discreție prin care Guvernul poate aloca bani din Fondul de rezervă prin specificarea mai exactă a condițiilor în care acești bani sînt debursați”, a specificat Adrian Lupușor.

În context, vicepreședintele CNP, Antonița Fonari, a ținut să precizeze că un studiu prezentat recent de societatea civilă arată că foarte mulți bani din Fondul de rezervă se cheltuie pe activități necunoscute. ”Sume enorme se duc pe cheltuieli confidențiale. De asemenea, foarte mulți de bani din Fondul de rezervă se cheltuie pentru organizarea de conferințe, simpozioane, instruiri ș.a.m.d. Aceste lucruri ne pun pe gînduri”, a precizat Antonița Fonari.

Totodată, Antonița Fonari a menționat că astfel de întîlniri cu presă în care vor fi prezentate proiectele de legi defectuoase aflate pe agenda Guvernului vor avea loc sistematic, cu cîteva ore înainte de a începe ședința Cabinetului de Miniștri. Astfel, spune ea, cetățenii R. Moldova vor putea să înțeleagă ce se discută la Executiv și pe ce se cheltuie banii publici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?