Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin a spus de ce nu crede în sondaje

28 dec. 2017,, 17:00   Politică
5091 5

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), fostul președinte al țării Vladimir Voronin, a declarat că nu crede în sondajele de opinie publică și consideră că, prin intermediul lor, cetățenilor li se impun anumite opinii.

Vorbind la emisiunea „Otkrovenno o glavnom” („Sincer despre principalul lucru“), difuzată de canalul de televiziune TVC-21, liderul PCRM a spus că niciodată nu a crezut în sondajele de opinie, chiar dacă el personal sau Partidul Comuniștilor în ansamblu erau în fruntea acestora.

Vladimir Voronin a explicat că în Republica Moldova nu există adevărați sociologi-profesioniști. „Avem mici companii și persoane care cîștigă bani în acest sens. Vrei să obții un anumit număr de procente? Tu îmi plătești atît și eu îți scriu atîtea procente”, a vorbit președintele PCRM despre principiul de activitate al organizatorilor de sondaje ale opiniei publice.

El a menționat că nimeni nu le verifică, nu le monitorizează. „Au fost ei în localitățile indicate sau nu? Au intervievat o mie de oameni sau nu? Conform cărei metodologii a fost efectuată cercetarea sociologică? Nimeni nu știe asta. Totul este cusut cu ață albă. De aceea eu nu cred în niciun fel de sondaje de opinie”, a spus Voronin.

Potrivit lui, în plus, rezultatele publicate ale sondajelor de opinie publică au un efect dăunător asupra cetățeanului, asupra conștiinței lui, derutîndu-l. „El vede viața în natură. Și, dintr-o dată, prin sondajele de opinie, se arată că cei care i-au făcut viața rea, l-au sărăcit, l-au impus să părăsească țara, își bat Joc de copii, de părinți, dintr-odată au un rating bun”, a remarcat președintele PCRM.


„Ce este un sondaj de opinie în înțelegerea moldovenească? El este făcut pentru a impune o opinie, că, oricum ați vota, toate aceste persoane vor continua să fie la putere. Acesta este singurul scop al celor care comandă, care se ocupă cu sondaje sociologice, care se aplaudă pe sine ca niște proști care au cîștigat multe procente. Nu am crezut niciodată și nu cred în sondajele de opinie”, a conchis fostul președinte al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?