X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lavrov nu a răspuns la exclamația jurnalistei SUA referitor la Ierusalim

7 dec. 2017,, 21:01   Externe
2777 0

Anterior, președintele SUA Donald Trump a anunțat despre recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului și începerea pregătirilor pentru transferarea Ambasadei SUA.

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, nu a răspuns la întrebarea jurnalistei americane referitor la decizia SUA de a recunoaște Ierusalimul capitală a Israelului.

Înainte de începerea negocierilor cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, reprezentantul grupului Departamentului de Stat al SUA i-a pus întrebarea de rigoare lui Lavrov. "Mai tare", a reacționat ministrul rus. Jurnalista și-a repetat replica. "Nu vă aud", a adăugat ministrul MAE al FR, zîmbind.

În ajun, președintele SUA Donald Trump a anunțat recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului și începutul pregătirilor pentru transferul Ambasadei SUA acolo.

Statutul Ierusalimului este una dintre problemele-cheie ale conflictului israeliano-palestinian. Israelul a ocupat partea estică a orașului în timpul războiului din anul 1967. Ei insistă că Ierusalimul este "capitala unică și indivizibilă" a Israelului. Palestinienii vor să facă partea estică a orașului capitală a statului lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?