Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4045

Pașapoartele sovietice ar putea fi preschimbate pînă la 1 septembrie 2014

1 aug. 2013,, 14:40   Societate
4909 0
Foto: replika.md
Guvernul ar putea preschimba pașapoartele sovietice în buletine de identitate de tip nou pînă la 1 septembrie 2014. Declarația îi aparține ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip. Acesta a declarat pentru europalibera.org că regretă tergiversarea acestui proces.

”A fost un lucru enorm, au fost implicaţi în grupul de lucru şi CEC, şi Ministerul Finanţelor, şi Ministerul Sănătăţii, şi Ministerul Justiţiei. Şi noi am găsit o formulă foarte bună. (…) Am venit chiar cu o altă abordare – că nu din 1 septembrie 2014 vor fi interzise, dar Guvernul se obligă ca pînă la 1 septembrie 2014 să asigure preschimbarea paşapoartelor sovietice. Iar acolo unde este cazul să obțină niște acte la oficiile stării civile, Ministerul Justiţiei le oferă gratis. Ministerul Sănătăţii şi-a luat angajamentul că pentru determinarea grupei sanguine, de asemenea, nu va încasa bani. Și noi ne-am asumat responsabilitatea ca preschimbarea paşapoartelor de tip sovietic în buletine de identitate să o facem gratis”, a subliniat Filip.

Ministrul a adăugat că, în cazul persoanelor care nu se pot deplasa la birourile de examinare, oficiul mobil va merge la domiciliul acestora pentru a le asigura preschimbarea paşapoartelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?