Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4047

Renato Usatîi: Filat este un „cadavru politic”, iar Vlad Plahotniuc se ține de cuvînt

1 aug. 2013,, 02:24   Politică
36049 25
Фото:interakt.md
Deși declară că nu intenționează să se implice în timpul apropiat în vreun proiect politic din Republica Moldova, controversatul om de afaceri Renato Usatîi urmărește cu atenție scena politică de la Chișinău și activitatea principalilor actori politici.

În cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA, Renato Usatîi a dezvăluit care sînt planurile sale de viitor și a spus ce crede despre liderii partidelor de la guvernare.

Omul de afaceri consideră că nu este neapărat nevoie că te implici în politică, dacă vrei să ajuți oamenii din jur. „În timpul apropiat, sigur nu mă voi implica în politică. Toată lumea mă întreabă despre acest lucru, și nu mă refer doar la presă, dar și la cunoscuți. „Renato, ce-i asta? Formezi un nou partid, mergi pe listele unui partid care deja există? Sau e altceva?” Le spun la toți - nu. Credeți-mă, sînt sincer. Dacă vroiam să devin politician, membrul unui sau altui partid, sau să fiu deputat în Parlament, demult eram. Renato Usatîi va face tot posibilul ca lumea în Republica Moldova să trăiască mai bine. Dar, pentru asta eu nu sînt obligat să devin politician”, spune sursa.

În același timp, Usatîi susține că nu a sponsorizat vreun politician sau vreun partid politic, dar recunoaște că o parte din acțiunile de caritate le-a făcut prin intermediul unor persoane bine cunoscute care l-ar fi tras pe sfoară, iar banii nu ar fi ajuns la persoanele cărora le-au fost destinați. „Le-am spus celor necinstiți să găsească soluția și să facă în așa fel ca banii să ajungă la oameni. Tot ce nu a ajuns. Dacă nu se va întîmpla asta, le-am spus că o să-i doară capul”, a adăugat acesta.

Renato Usatîi spune că se cunoaște cu majoritatea politicienilor de la Chișinău. Aceste a glumit pe seama lui Mihai Ghimpu, iar despre Vlad Filat spune că este un „cadavru politic”. În cazul lui Vlad Plahotniuc, Usatîi spune că a auzit din Rusia că omul de afaceri ar fi unul „care se ține de cuvînt”.

UNIMEDIA amintește că Rento Usatîi a apărut în spațiul public după scandalul de la UniversalBank din 2011 și relațiile încurcate ale acestuia cu Gherman Gorbunțov. De cîteva luni, Usatîi se promovează activ, participînd la multe acțiuni de caritate. Recent, acesta a organizat un concert de zile mari la Fălești, unde au participat vedete cunoscute din Rusia. Ulterior, omul de afaceri a adus vedete, la fel din Federația Rusă, într-un club din Capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?