Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Procuratura ia apărarea lui Garaba, negînd acuzațiile lui Mocanu

31 iul. 2013,, 17:36   Societate
3939 1
Foto: diez.md
După ce în dimineața zilei de astăzi liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, l-a acuzat pe președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba, de faptul că a provocat un accident, dar a dispus reținerea celuilalt șofer, Procuratura Generală vine cu unele precizări.

Într-un comunicat emis de instituție se menționează că accidentul s-ar fi produs din cauza cetățeanului Munteanu Gheorghe, care a tamponat automobilul lui Iurie Garaba.

De asemenea, instituția neagă acuzațiile liderului Mișcării Antimafie și precizează că Munteanu a fost cel care l-a înjurat şi l-a agresat fizic pe Iurie Garaba, care ieşea din automobilul personal răsturnat pe acostament. Astfel, i-ar fi aplicat intenţionat o lovitură în regiunea feţei, în rezultatul căreia părţii vătămate Iurie Garaba i-au fost cauzate leziuni corporale, acesta necesitînd îngrijiri medicale urgente.

La faţa locului au venit reprezentanţii poliţiei, care au documentat accidentul rutier, raportînd ulterior despre cazul de maltratare a cetăţeanului Garaba şi cauzarea leziunilor corporale ce impuneau necesitatea unor îngrijiri medicale.

PG susține că după ce au fost audiate toate persoanele prezente din cele două automobile, Gheorghe Munteanu nu și-ar fi recunoscut vina, refuzînd să dea declarații, iar din această cauză a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore. Asta în scopul neadmiterii influenţării depoziţiilor martorilor care s-au aflat cu el în acelaşi automobil.

Potrivit PG, în cadrul anchetei a fost dispusă efectuarea expertizei medico-legale a bănuitului şi a părţii vătămate, iar la finalizarea acţiunilor primare de documentare vor fi luate deciziile stabilite de legislaţia procesual-penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?