Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Sute de străini încalcă regimul de ședere în Moldova

31 iul. 2013,, 16:27   Societate
4476 1
Foto: unimedia.info
De la începutul perioadei estivale şi pînă astăzi, angajaţii Poliţiei de Frontieră au depistat 338 de cetățeni străini care au sfidat Codul contravențional în ceea ce ține de regulile de şedere în Republica Moldova. Printre persoanele care au ignorat cel mai frecvent obligațiile și responsabilitățile ce le revin străinilor aflați pe teritoriul țării, se numără cetățenii Federației Ruse, Ucrainei, României, urmați de turci și azeri.

Doar în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea regimului de ședere, în punctele de trecere a frontierei de stat, polițiștii de frontieră au reţinut 15 persoane. În context, pentru a evita asemenea situații în momentul traversării frontierei de stat, Poliţia de Frontieră vine cu unele informații indispensabile pentru cetățenii străini. Astfel, un străin are dreptul legal de ședere pe teritoriul țării timp de 90 de zile, într-un interval de 6 luni.

După consumarea celor 90 zile, cetățeanul străin este obligat să părăsească Republica Moldova, însă poate reveni din nou, după expirarea termenului de 6 luni de la data primei intrări.

Încălcarea de către cetăţenii străini şi apatrizi a regulilor de şedere în Republica Moldova, manifestată prin şedere fără acte de identitate, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2000 de lei cu sau fără expulzare din Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?