X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cresc șansele modificării curriculumului școlar! O cer chiar profesorii

1 dec. 2017,, 12:59   Societate
3345 4

Mai mulți profesori din 14 raioane ale țării s-au întîlnit la Chișinău la o discuție publică cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, cu privire la actualul curriculum școlar.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Institutului de Științe ale Educației, cu participarea a 130 de cadre didactice.
Profesorii au subliniat necesitatea implementării reformei curriculare, susținînd că în învățămîntul primar curriculumul școlar la Limba și literatura română este complicat și are aspect științific.


În discursul rostit, Monica Babuc a menționat că reformele inițiate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au menirea de a facilita activitatea pedagogilor și de a restabili prestigiul acestei profesii nobile. În acest sens, a fost întrerupt procesul de optimizare a școlilor și are loc reevaluarea și revizuirea curriculumului școlar. Prin urmare, numărul disciplinelor obligatorii se va micșora. Numărul de rapoarte și evaluări pe care profesorii sînt obligați să le prezinte lunar, la fel, va fi redus.


O atenție deosebită a fost acordată promovării sentimentului de patriotism și a responsabilității civice a elevilor. Oficialul a punctat că trebuie modificat curriculumul școlar la disciplina „Educație civică”, astfel încît aceasta să devină una atractivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?