X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În perioada 28 iulie-31 august, INP va desfășura operațiunea „Viteza”

30 iul. 2013,, 09:57   Societate
3107 0
Foto: trm.md
În legătură cu numărul mare de accidente de circulație produse în ultimul timp din cauza excesului de viteză, în perioada 28 iulie-31 august, Inspectoratul Național de Patrulare va desfășura operațiunea „Viteza”.

Scopul acesteia este de a disciplina șoferii privind respectarea limitei de viteză pentru a evita accidentele rutiere și pierderile de vieți omenești. Oamenii legii vor monitoriza traficul pe drumurile țării, vor stopa și sancționa șoferii care încalcă limita de viteză, explicîndu-le importanța respectării acesteia. Inspectorii de patrulare vor discuta și cu agenţii economici care dispun de unităţi de transport antrenate în traficul rutier, îndeosebi în transportarea călătorilor, despre importanța respectării regulilor de circulaţie rutieră.

Efectivul INP utilizează 3 metode de depistare și documentarea a contravențiilor ce țin de excesul de viteză, în care sînt implicate radare, mașini-capcană și inspectori de patrulare.

De la începutul acestui an, în ţară s-au produs 1262 de accidente de circulaţie, soldate cu 138 de persoane decedate şi 1552 traumatizate. S-a constatat că, din numărul total de accidente, 149 au fost comise din cauza excesului de viteză.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să fie vigilenți, să respecte Regulamentul circulației rutiere și îndeosebi limita de viteză.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?