Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Judecători prin ereditate: 5 din 14 candidați la funcția de judecător sînt fii, fiice sau nepoți ai actualilor judecători

27 iul. 2013,, 18:03   Societate
5384 2
Фото: inprofunzime.md
Cinci din cei 14 candidati la functia de judecator sunt fii, fiice sau nepoti ai actualilor judecatori. Asta scrie Ziarul de Garda, care afirma ca, la numai 25-27 de ani, candidatii mai au si case de milioane, masini de lux si conturi mari in banci. Toti au absolvit Institutul National de Justitie, iar cererile lor de a deveni judecatori au fost aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii. O decizie finala se va lua in luna septembrie, de catre Colegiul de selectie.

Printre candidatii care au atras atentia se numara nepoata presedintelui Curtii Supreme de justitie, Mihai Poalelungi. Pe nume Maria Cozma, ea este acum subalterna presedintelui Judecatoriei Rascani, care, la randul sau, este finul de cununie a lui Poalelungi. La 25 de ani, tanara are un cont in banca, de 850 de mii de lei, scrie Ziarul de Garda.

Mihai Poalelungi, a declarat pentru PRO TV ca nu are cum sa se opuna daca nepoata sa vrea sa devina judecator.

Publicatia spune ca alti trei candidati au iesit in evidenta avand case, masini de lux si conturi bancare.

Deocamdata, insa, nu se poate face nimic. Juristul Ion Guzun considera ca situatia s-ar rezolva daca ar fi modificata legea conflictelor de interese. Documentul ar trebui sa prevada expres interdictii in cazul in care rudele activeaza in aceeasi instanta de judecata.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?