Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Plahotniuc: Mulți își doresc un război între mine și Dodon

20 noi. 2017,, 17:13   Politică
4273 19

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, neagă existența unui parteneriat politic între formațiunea sa și cea a socialiștilor, informează NOI.md.

Într-un interviu acordat "Ziarului Național", el a calificat aceste acuzații drept ”zvonuri și insinuări supte din deget”, care, în opinia lui, au fost lansate de opoziția de dreapta cu un scop bine determinat. Potrivit lui, aceste forțe politice și-ar dori un război între PSRM și PDM, întrucît „au nevoie de scandal și instabilitate”.

„Nu există niciun parteneriat politic între PDM și PSRM și spun asta foarte categoric, indiferent dacă sînt alte percepții. La nivel instituțional, există o comunicare între instituții, dar, din cîte înțeleg, nici asta nu este foarte bună. Mai degrabă se lasă cu blocaje decît cu soluții. Mulți își doresc un război între PDM și PSRM, în mod special între Plahotniuc și Dodon. De ce își doresc acest război cei din opoziția de dreapta? Pentru că ei vor instabilitate în țară, sînt speriați de faptul că Guvernul activează în liniște, îndeplinește angajamentele asumate față de partenerii externi și încep să se vadă rezultate concrete. Pentru ei e un dezastru dacă Guvernul va continua să muncească așa. Pînă la alegeri, opoziția ar putea să nu mai conteze prea mult. De aceea, au nevoie de scandal, de oameni în stradă, de războaie, de blocarea finanțării externe, de orice ar putea să blocheze activitatea Guvernului. Ei nu sînt capabili să lupte cu guvernarea și au nevoie de astfel de situații de criză”, a explicat Plahotniuc.

Politicianul a mai subliniat că echipa sa nu are de gînd să întrețină agenda politică a altora, nici a dreptei, nici a stîngii. Fiind întrebat cum intenționează să oprească planurile președintelui Igor Dodon de deturnare a cursului european al țării, Plahotniuc a menționat că formațiunea are „o strategie de a reduce avîntul PSRM”,

„Așa cum deja am demonstrat, știm bine să acționăm pe greșelile adversarului, care, din fericire, sînt suficiente. Dar nu vom declanșa războaie politice cu niciun partid sau lider politic, indiferent dacă vorbim de opoziția de dreapta sau de stînga, deoarece orice conflict de amploare ar putea să afecteze stabilitatea în țară. Dacă însă vom fi atacați, dacă se va atenta la stabilitatea țării, vom răspunde ferm și vom opri aceste acțiuni, vom proteja bunul mers pe care începe să-l aibă Republica Moldova, în special pe zona economică”, a conchis Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?