Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Moldova, pregătită pentru sezonul rece

18 noi. 2017,, 19:00   Societate
3035 1

Tehnica de deszăpezire a fost reparată, iar drumarii sînt asiguraţi cu material antiderapant şi pot să intervină în orice moment la înlăturarea consecinţelor intemperiilor.

Anunţul a fost făcute de conducerea Administraţia de Stat a Drumurilor, care spune că muncitorii sînt gata pentru sezonul rece.

"Cele 500 de utilaje pe care le avem vor fi antrenate la dezăpezire şi combatere a alunecuşului. Toate acţiunile de combatere a poleiului va fi automatizat", a declarat Ion Drucec, şef adjunct al Administraţiei de Stat a Drumurilor.

Chiar dacă nu a căzut încă prima ninsoare, angajaţii întreprinderii vor monitoriza non stop starea drumurilor.

"Starea drumurilor publice se monitorizează prin intermediul a 40 de camere video instalate la staţiile peco, în intersecţii, pe drumurile naţionale", a spus Drucec.

În depozitele Administraţiei de Stat a Drumurilor sînt păstrate peste 20 de mii de tone de sare şi nisip. La începutul anului viitor vor fi achiziţionate alte 27 de mii de tone. În raionul Criuleni pregătirile pentru iarnă sînt pe ultima sută de metri.

Muncitorii au în dotare 50 de autospeciale, care sînt pregătite în proporţie de 90 la sută pentru iarnă: "Le pregătim pentru perioada rece. Turnăm tasolul, motorina, să corespundă tuturor cerinţelor, facem toate devierile în tot ceea ce ţine".

În Capitală, situaţia nu este însă atît de bună. Pentru a ieşi din iarnă, drumarii din Chişinău mai au nevoie de aproximativ două sute de utilaje pentru deszăpezire şi cîteva tone de material antiderapant. Primarul interimar Silvia Radu a declarat că a discutat deja cu unii agenţi economici, care sînt gata să vină în ajutor în cazul unor situaţii excepţionale.

"Care dispun de tactoare de dezăpezire, de tot felul de maşini, care ne-au propus să intervină în sitauţii de criză, în cazul în care ele vor apărea. Trebuie să facem o listă a ceea ce avem noi şi a potenţialului care este în afara executivului municipal", a precizat Silvia Radu.

În acest an, pentru lucrările de deszăpezire a drumurilor vor fi cheltuite peste 80 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?