X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4047

PCRM consideră că Transnistria merită statutul de republică în componența Moldovei

20 iul. 2013,, 12:07   Politică
4710 10
Foto: nr2.ru
Partidul Comuniștilor consideră că Transnistria merită statutul de republică în componența Moldovei. Această declarație președintele PCRM Vladimir Voronin a făcut-o pentru publicația Kommersant.md.

Liderul opoziției a respins speculațiile cu privire la zădărnicirea semnării "planului Kozak" de soluționare a conflictului sub presiune, subliniind că "memorandumul în ultimul moment a fost completat cu un articol privind atribuirea contingentului limitat de trupe ruse în Transnistria a statutului de bază militară rusă pentru 20 de ani".

"Republica Moldova în conformitate cu Constituția, are un statut neutru. Am depus jurămînt în calitate de președinte pe această Constituție și cu acest statut de neutralitate permanentă. Deci, chiar dacă aș fi semnat și chiar în prezența unui om foarte respectat ca președintele Rusiei, aceasta nu ar fi dat nimic. Opoziția l-ar fi atacat în aceeași zi în Curtea Constituțională și pe drept ar cîștiga. Memorandumul ar putea deveni un document oficial numai după ce ar fi fost adoptată de Parlament Legea cu privire la ratificarea acestuia. Chiar dacă l-am fi semnat, Curtea Constituțională Curtea l-ar fi anulat. Și am avertizat Tiraspolul, că nu ar trebui să strecoare acest punct", - a spus el.

În același timp, Vladimir Voronin a declarat că Transnistria merită un statut mai larg decît autonomia în cadrul Republicii Moldova.

"Statut de republică în cadrul Republicii, nu a entității autonome, ci a Republicii Transnistrene în componența Republicii Moldova. Aceasta este poziția mea și inițiativa mea", - a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?