X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Neruşinare totală! Trei instructori auto încalcă legea, uite ce au făcut

24 oct. 2017,, 11:00   Capitala
2861 0

Trei instructori auto şi-au permis să încalce legea fumînd la intrarea în curtea unei şcoli din Capitală şi chiar în ograda instituţiei.

Asta chiar dacă pe poartă este afişată imaginea cu mesajul: "Fumatul este interzis!".

"Aceşti instructori auto, care arenedează parterul Liceului republican de muzică "Ciprian Porumbescu" din Capitală şi au intrare într-o ogradă comună cu copiii, îşi permit să fumeze toată ziua în ograda şcolii şi la intrare. Mai mult, unul dintre instructori îşi spală şi maşina chiar la intrare în curtea şcolii", a menţionat un martor ocular, care ne-a expediat imagini pe adresa redacţiei Publika.md.

Amintim că legea antitutun a intrat în vigoare în Moldova anul trecut. În ciuda acestui fapt, unii oameni continuă să fumeze nestingherit în parcuri, restaurante și stații.

Cei care au acest viciu nu trebuie să fumeze nici în pieţe, în transportul public, inclusiv în taxiuri, în stațiile de așteptare, în parcuri, pe terenurile de joacă pentru copii, pe stadioane și în timpul evenimentelor din Piața Marii Adunări Naționale. Pînă și intrarea în scara blocului este închisă pentru fumători.


Totodată, ţigările sînt interzise în toate spaţiile publice delimitate de trei pereţi şi acoperiş. Fumatul este permis doar la terasele deschise, în locurile special amenajate în aer liber, situate la cel puțin 10 metri de la intrarea în local, precum şi în locuinţele proprii.

Amenzile pentru nerespectarea legii antitutun se ridică la 1.400 de lei pentru persoanele fizice şi pînă la 10.000 de lei pentru cele juridice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?