Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova combustibilul se ieftinește!

17 oct. 2017,, 12:30   Economie
2014 0

Veste bună pentru șoferi. La staţiile de alimentare cu carburanți din Moldova prețurile cu amănuntul pentru benzină și motorină se vor micșora. Costul lor va scădea cu aproximativ 23 de bani per litru, relatează NOI.md.

Acest lucru rezultă din datele publicate de Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, care a publicat astăzi noile prețuri maxime cu amănuntul pentru produse petroliere de bază, ce vor fi valabile în următoarele două săptămîni.

În special, pentru perioada 18 octombrie - 31 octombrie 2017 prețul maxim de vînzare cu amănuntul a benzinei Premium-95 este stabilit la nivelul de 16,97 lei per litru, iar pentru motorină - 15,18 lei pre litru. În ultimele două săptămîni, între 4 și 17 octombrie 2017, prețurile maxime cu amănuntul pentru aceste tipuri de combustibil au fost de 17,2 și respectiv 15,41 lei per litru.

Astfel, pentru următoarele două săptămîni, benzina se va ieftini în medie cu 23 de bani per litru sau cu 1,3%, iar prețul motorinei va scădea în preț în medie cu 23 bani pe litru sau cu aproximativ 1,5%.

La fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, ANRE stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei, publicîndu-le pe site-ul său. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere determină, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere respective și le publică pe site-ul său, afișîndu-le pe panourile informative de la stațiile de alimentare cu carburanți.


Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și se aplică pentru toți consumatorii, începînd cu ziua de miercuri, de la ora 00.01 noaptea. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanți la prețuri mai mari decît prețurile plafon stabilite de ANRE. Pe contravenienți îi așteaptă sancțiuni dure, pînă chiar la revocarea licențelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?