Lot impunător de țigări fără acte de proveniență, capturat la vamă

Lot impunător de țigări fără acte de proveniență, capturat la vamă

Trei tentative de trafic ilicit cu țigarete, raportate de către angajații posturilor vamale în doar 24 de ore, fiind reținute în total 20 960 de țigarete, care aveau aplicate timbrul de acciz al Republicii Moldova.

Primele două cazuri au fost consemnate la postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău, unde doi cetățeni ai Lituaniei au încercat să scoată din țară 8 600 și respectiv, 7 580 de țigarete nedeclarate mărcile ”Marlboro”, ”Kent” și ”Parliament”. Bunurile au fost depistate în valizele acestora în cadrul controlului efectuat asupra bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Londra, notează NOI.md cu referire la un comunicat al Serviciului Vamal.

Cea de-a treia tentativă a fost stopată la ieșirea din țară prin postul vamal Sculeni, după ce patrupedul Vămii a semnalat prezența unor obiecte suspecte în podeaua unui autoturism, conducătorul căruia se aliniase pe Coridorul Verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat. Ulterior, în cadrul verificărilor dispuse asupra unității de transport prin demontarea podelei autovehiculului, vameșii au depistat  4 780 de țigarete mărcile ”Winston” și ”Rothmans”.

Loturile au fost reținute în vederea confiscării, iar persoanelor s-au ales cu procese-verbale pentru săvîrșirea contravenției de trecere peste frontiera vamală a bunurilor nedeclarate. Pentru acest gen de încălcare, norma legală prevede achitarea unei amenzi care variază de la 3 000 la 4 500 lei.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Întrebări - Răspunsuri

Întrebări arzătoare și răspunsuri la ele găsiți la noua noastră rubrică „Întrebări-Răspunsuri”


captcha

Sondaj Toate

load